· 

Het verhaal achter het logo van Shell

Het verhaal achter het logo van ... Shell

 

Het logo van Shell, een van 's werelds grootste energiebedrijven, is wereldwijd bekend en herkenbaar. Het logo bestaat uit een gestileerde schelpvorm met een geel-oranje kleur.

 

Het oorspronkelijke logo van Shell werd in 1900 geïntroduceerd en bestond uit een afbeelding van een mosselschelp. Destijds was het bedrijf bekend als "Shell Transport and Trading Company" en handelde het voornamelijk in schelpen, inclusief schelpdieren.

De pectenschelp

In 1904 introduceerde het bedrijf een nieuw logo dat bekend werd als de "pectenschelp". De pectenschelp is een symbool dat teruggaat tot de klassieke oudheid en staat voor vruchtbaarheid en vruchtbare handel. Het logo werd geïnspireerd door het familiewapen van Samuel Samuel, een van de oprichters van het bedrijf.

 

Naarmate het bedrijf groeide en zijn activiteiten uitbreidde naar de olie-industrie, werd het logo geleidelijk aan geëvolueerd. De schelpvormige afbeelding werd gestileerd en verfijnd, en de kleuren werden helderder en levendiger.

 

Het huidige Shell logo, dat in 1971 werd geïntroduceerd, behoudt de herkenbare schelpvorm en de geel-oranje kleur. Het heeft een strakke en gestroomlijnde uitstraling, waardoor het een modern en tijdloos logo is geworden.

 

Iconisch

Het logo van Shell is een van de meest bekende en iconische logo's ter wereld. Het vertegenwoordigt niet alleen het bedrijf zelf, maar symboliseert ook de energie-industrie als geheel.

 

Het verhaal achter het Shell logo toont de evolutie van het merk en de manier waarop het logo is aangepast aan veranderende tijden en markten. Het is een voorbeeld van hoe een goed ontworpen logo kan bijdragen aan het opbouwen van een sterke merkidentiteit en wereldwijde herkenning.

 

Kritiek

Het logo van Shell is ook onderwerp van discussie geweest met betrekking tot duurzaamheid. Het huidige logo van Shell bestaat uit een geel en rood schelpontwerp, dat al tientallen jaren onveranderd is gebleven.

 

Sommige critici beweren dat het logo van Shell niet langer goed past in het tijdperk van duurzaamheid vanwege de associatie met fossiele brandstoffen en de impact ervan op het milieu. Shell is een van 's werelds grootste olie- en gasbedrijven en wordt regelmatig bekritiseerd vanwege zijn betrokkenheid bij de productie en verkoop van fossiele brandstoffen.

 

Aan de andere kant heeft Shell de afgelopen jaren stappen ondernomen om de transitie naar een duurzamere energiemix te bevorderen. Ze hebben geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, en hebben doelstellingen gesteld om de netto-uitstoot van CO2 te verminderen.

 

Het is belangrijk op te merken dat de impact van een logo op duurzaamheid en de perceptie van een merk niet uitsluitend afhangt van het ontwerp van het logo zelf, maar van de acties en het beleid van het bedrijf erachter. Een logo kan een symbool zijn van verandering en transformatie als het bedrijf actief stappen onderneemt om duurzaamheid te bevorderen.

 

Of het logo van Shell nog goed past in het tijdperk van duurzaamheid is een subjectieve vraag en afhankelijk van verschillende perspectieven. Sommige mensen zullen het associëren met de negatieve impact van fossiele brandstoffen, terwijl anderen de inspanningen van het bedrijf om duurzaamheid te bevorderen kunnen waarderen. Het is uiteindelijk aan het bedrijf zelf om te laten zien dat ze hun logo en merkwaarden in lijn brengen met duurzaamheidsdoelstellingen en verantwoordelijk handelen.

 

Ben je ook opzoek naar een goed logo?

Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee, ontwerpen een op zichzelf staand logo en denken mee met het verhaal wat je wilt vertellen.

Wij laten graag een kleurrijk vingerafdruk achter op onze opdrachten en op jouw logo! 

 

Wil je eens brainstormen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Krista Peeters Concepts & Design 

Stuur ons een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gerelateerde blogs

6 voordelen van een huisstijl

Opvallen doe je zo!

Het verhaal achter het logo van FedEx


Reactie schrijven

Commentaren: 0