· 

Het verhaal achter het logo van FedEx

Het verhaal achter het logo van ... FedEx

 

Het FedEx logo is wereldwijd bekend vanwege zijn eenvoudige en effectieve ontwerp. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het logo een verborgen pijl bevat tussen de letters E en x.

 

In 1994 besloot FedEx, een van 's werelds grootste logistieke bedrijven, een nieuw logo te laten ontwerpen om hun evoluerende merkidentiteit weer te geven. Ze schakelden Landor Associates, een bekend ontwerpbureau, in om het nieuwe logo te creëren.

Verborgen element

Lindy Rawlinson, de ontwerper van het FedEx logo, kwam met het idee om een subtiel visueel element in het logo te verwerken dat de snelheid en efficiëntie van het bedrijf zou weerspiegelen. Ze voegde een pijlvorm toe tussen de letters E en x, waarbij de negatieve ruimte werd gebruikt om de vorm van de pijl te creëren. Geniaal!

 

De verborgen pijl in het FedEx logo symboliseert snelheid, vooruitgang en voorwaartse beweging, wat perfect past bij het kernaspect van het bedrijf: het leveren van pakketten en goederen met efficiëntie en snelheid.

 

Slim ontwerp

Wat dit verhaal zo interessant maakt, is dat veel mensen het verborgen element in het logo niet meteen opmerken. Maar zodra het eenmaal wordt gezien, kan het niet meer ongezien worden. Het is een slimme en doordachte ontwerpkeuze die de merkidentiteit van FedEx versterkt.

 

De verborgen pijl in het FedEx logo is een prachtig voorbeeld van hoe een ontwerpelement een extra laag betekenis en impact kan toevoegen aan een logo, zelfs als het niet meteen wordt opgemerkt. Het laat zien hoe grafisch ontwerp kan spelen met visuele elementen en symboliek om een krachtig merkbeeld te creëren.

 

Ben jij benieuwd hoe wij jouw logo een extra betekenis geven?

Neem contact met ons op!

Wij laten graag een kleurrijk vingerafdruk achter op onze opdrachten en op jouw logo! 

 

Wil je eens brainstormen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Krista Peeters Concepts & Design 

Stuur ons een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gerelateerde blogs

Het verhaal achter het logo van Nike

Wat is een goed logo?

Multi Color Logo’s – wij houden daar zo van!


Reactie schrijven

Commentaren: 0