· 

Worden visitekaartjes nog steeds gebruikt?

foto van een mockup van een mooie huisstijl van Pro de Baander in Amersfoort - en je ziet een Logo, briefpapier - webdesign - visitekaartjes - flyers - stageboek - schoolboekje

 

Of ben ik dan heel ouderwets? 

 

Ik hoor je denken… gebruiken er nog mensen visitekaartjes?

JUIST NU gebruik je leuke kaartjes, je valt hiermee behoorlijk omdat er niet veel kaartjes meer uitgedeeld worden. Wij zien visitekaartjes als een kans op te vallen in het digitale tijdperk. Maar dan wel creatieve uitspattingen he? En niet de random naam en telefoonnummer kaartjes. Wij hopen je in deze blog te inspireren om (weer) over visitekaartjes na te denken.

 

 Want hoe leuk is het om van je kaartje echt iets moois te maken, of om er iets grappigs, inspirerends, verrassends van te maken. Een cadeautje voor een ander die jij graag als klant of in je netwerk wilt toevoegen.

 

Een kaartje kan je goed gebruiken als opener van een gesprek. Of je kan creatief benadrukken wat je doet en waar je goed in bent. Ik weet echt zeker dat jij dan tussen alle andere contacten het meeste blijft ‘hangen’. Stel je staat op een netwerkevent en je spreekt met 5 verschillende coaches, daarvan geeft er één een kaartje met iets leuks wat je triggerd. En dan heb ik het dus niet over je naam en telefoonnummer. Nee, iets wat je ziet of leest wat je aanzet tot denken, waar je om moet lachen. Dan onthoud je deze coach toch?

 

Voorbeeld:

Een klant die loopbaancoach is: Wij hebben voor haar een mooi kaartje gemaakt die zij echt gebruikt om opening te krijgen in een eerste gesprek. Op één kant van haar kaartje hebben wij een doolhofpuzzel gemaakt. Natuurlijk helemaal in haar huisstijl. (Wat daar trouwens de voordelen van zijn. Kan je lezen in deze blog.) Haar vraag aan gesprekspartners is, terwijl zij het kaartje overhandigt; “Hoe zou jij deze puzzel oplossen?” Of “Lukt het je om eruit te komen?” Als de gesprekspartner dan even aan het puzzelen is (met de pen in haar huisstijl die ze erbij geeft ;-)) Vertelt deze loopbaancoach dat dit precies is waar zij haar klanten mee helpt. Voor sommige mensen kan het echt een puzzel of doolhof zijn om te weten wat ze willen doen, die tegen een burn-out aan zitten en eigenlijk iets anders willen maar niet weten wat. En dat zij graag samen met haar klanten opzoek gaat naar de uitgang/oplossing. Ook zegt ze er dan gelijk bij; “Als je iemand weet die een goede loopbaancoach kan gebruiken? Denk aan mij en geeft vooral mijn kaartje door!”

Dit is toch een superleuke manier om een gesprek te openen? En gelijk uit te leggen wat je doet? Dit laat je creativiteit zien, je manier van denken. En zoals gezegd je blijft hangen.

 

Op de andere kant van het kaartje staan haar gegevens met foto. (natuurlijk weer in diezelfde huisstijl ;-))  Zo weet de ander nog welk gezicht er bij het kaartje hoort en heeft iemand alle gegevens om contact met haar op te nemen.

 

Natuurlijk maken wij van elk kaartje iets moois, creatiefs en iets helemaal naar jouw wensen. Zo hebben wij voor een foodondernemer een kaartje gemaakt met een recept, een geheim recept, met een QR naar zijn website…. Dan heb je gelijk traffic naar je website en kunnen je bezoekers gelijk op die landingspage zien wat hij nog meer voor lekkers maakt. En vooral hoe hij te boeken is.

 

Of voor een yoga school hebben wij mooie inspirerende kaartjes gemaakt, met mooie spreuken in ‘Hapiness-stijl’. Die zeker op menig koelkast zijn blijven hangen.

 

Je kan dus echt iets leuks maken van je kaartjes. Er zijn ook nog eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om drukken. Wil je afdrukken op mat, glimmend, dik, dun of duurzaam papier? Wij laten je graag zien wat hierin de mogelijkheden zijn.

Wij hebben mooie lookbooks, goede koffie en niet te vergeten creatieve ideeën.

 

Wanneer kom je langs?

 

Wij denken graag met je mee! 

Tip!

Geef jouw visitekaartje iets extra's! Gebruik bijvoorbeeld groeipapier of maak er een coupon van!


Wij laten graag een kleurrijk vingerafdruk achter op onze opdrachten en op jouw logo! 

 

Wil je eens brainstormen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Krista Peeters Concepts & Design 

 

Krista Peeters Concepts & Design 

Stuur ons een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wat staat er op je visitekaartje?

De 6 voordelen van een huisstijl

Het verhaal achter het logo van FedEX


Reactie schrijven

Commentaren: 0