· 

Hoe maak ik leuke sociale media content?

Ik ben niet zo creatief… 

 

Sociale media, ze zijn er, je kan er heel goed gebruik van maken, het kan je veel opleveren, je blijft top of mind bij je doelgroep… en zo kan ik nog wel even door gaan. Er zit ook een keerzijde aan. Het is veel werk, je moet elke keer maar weer op leuke ideeën voor content komen.. en dan kan het zo maar eens een keer voorkomen dat je het even niet meer weet. Net zoals met boodschappen die je elke doet voor het avondeten, je moet het elke keer maar weer bedenken en soms heb je echt geen idee waar je zin of trek in hebt. Wij geven je in deze blog wat tips. Hopelijk heb je daarna weer inspiratie. Als dat niet zo is, bel ons gewoon, wij denken graag met je mee.

Tips en advies

Deel nuttige tips en advies binnen je vakgebied die relevant zijn voor een breed publiek. Bijvoorbeeld, als je een marketingbureau bent, kun je tips delen over het vergroten van online zichtbaarheid of het opbouwen van een merk.

 

Quotes en inspiratie

Deel inspirerende citaten, motivatie en positieve boodschappen die mensen kunnen inspireren en aanmoedigen. Deze content is vaak populair en kan mensen een positieve boost geven.

 

Feestdagen en speciale gelegenheden

Maak gebruik van feestdagen en speciale gelegenheden om relevante content te creëren. Bijvoorbeeld, deel tips voor kerstversiering, valentijnscadeau-ideeën of zomerse activiteiten. Dit kan de betrokkenheid vergroten en het publiek aanspreken tijdens speciale periodes.

Ben je bekend met de issuekalender? Hier vind je allerlei dagen waar je qua onderwerpen iets aan hebt, waar je haakjes van kan maken en leuke content.

 

Vraag en antwoord

Organiseer een Q&A-sessie waarin je vragen van je publiek beantwoordt. Dit kan helpen bij het opbouwen van betrokkenheid en het versterken van de relatie met je volgers.

 

Wedstrijden en giveaways

Organiseer wedstrijden of giveaways waarbij mensen iets kunnen winnen. Dit kan de betrokkenheid vergroten, nieuwe volgers aantrekken en de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten.

 

Videocontent

Maak korte video's waarin je instructies geeft, producten toont of interessante feiten deelt. Videocontent wordt steeds populairder op sociale media en kan een effectieve manier zijn om je boodschap over te brengen.

 

Achter de schermen

Laat je publiek een kijkje achter de schermen nemen van je bedrijf. Dit kan het dagelijkse leven op kantoor tonen, het productieproces of de mensen achter het bedrijf. Dit creëert een gevoel van transparantie en verbondenheid met je publiek.

 

Gastbijdragen

Nodig gastbijdragers uit om content te maken voor je sociale media. Dit kunnen experts uit de branche zijn of influencers die relevant zijn voor je doelgroep. Dit geeft je content een frisse perspectief en kan nieuwe volgers aantrekken.

 

Trending topics

Houd trends en populaire onderwerpen in de gaten en speel hierop in met relevante content. Dit kan helpen om je merk up-to-date en betrokken te laten lijken. #TrendingTopic

 

Testimonials en succesverhalen

Deel positieve ervaringen en succesverhalen van klanten of gebruikers van je product of dienst. Dit kan vertrouwen opbouwen en potentiële klanten overtuigen van de waarde die je bedrijf biedt.

 

Het is belangrijk om deze ideeën aan te passen aan je specifieke bedrijf en doelgroep. Blijf ook altijd experimenteren, luisteren naar je publiek en de prestaties van je content analyseren om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

 

Wij maken de leuke en creatieve sociale media content. Daarbij willen wij altijd met je meedenken, brainstormen, sjablonen maken als je er zelf even niet meer uitkomt. Ook nemen wij jouw sociale media helemaal over als je er zelf geen tijd en zin in hebt.

 

Er zijn vele wensen en wij hebben altijd wel een oplossing.

 

Wij denken graag met je mee!  Bel, app of mail ons!

Wij laten graag een kleurrijk vingerafdruk achter op onze opdrachten en op jouw logo! 

 

Wil je eens brainstormen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Krista Peeters Concepts & Design 

Stuur ons een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gerelateerde blogs

Do's & Don'ts op sociale media

Wat staat er op je visitekaartje?

De 6 voordelen van een huisstijl


Reactie schrijven

Commentaren: 0