· 

Kennen jullie deze nog? Iconische reclames

Iconische reclames van vroeger

 

Je kent ze toch nog wel. Die ene reclame die je altijd is bijgebleven? Wij vonden het leuk om er eens een blog over te schrijven. Dus hieronder reclames die geschiedenis hebben geschreven en de impact die ze hebben gehad. Even back to the oldies…

Apple - "1984" (1984)

Deze reclame, uitgezonden tijdens de Super Bowl in 1984, wordt vaak beschouwd als een keerpunt in de reclamewereld. Het introduceerde de Macintosh-computer en was geregisseerd door Ridley Scott. De reclame toonde een dystopische setting en brak met de conventionele reclame-esthetiek van die tijd.

Bekijk de reclame hier.

 

Coca-Cola - "Hilltop" (1971)

Deze iconische reclame toonde een groep mensen die samenkwam op een heuvel en het lied "I'd Like to Buy the World a Coke" zong. Het had een positieve boodschap van eenheid en vrede en wordt nog steeds gezien als een van de meest gedenkwaardige reclames aller tijden.

Bekijk de reclame hier.

 

Nike - "Just Do It" (1988)

De "Just Do It" campagne van Nike is een van de meest succesvolle en langlopende campagnes in de reclamegeschiedenis. De reclame inspireert mensen om hun grenzen te verleggen en te streven naar succes. Het heeft een enorme impact gehad op het merk Nike en heeft bijgedragen aan het versterken van het imago van het merk.

Bekijk de reclame hier.

 

Volkswagen - "Think Small" (1959)

Deze Volkswagen-reclame wordt vaak geprezen als een van de meest baanbrekende reclames ooit gemaakt. Het ging in tegen de heersende trend van grotere auto's en legde de nadruk op de eenvoud en bescheidenheid van de Volkswagen Kever. De reclame wordt gezien als een meesterwerk in het overbrengen van een boodschap met minimale visuele elementen.

Bekijk de reclame hier.

 

Old Spice - "The Man Your Man Could Smell Like" (2010)

Deze reclame, met acteur Isaiah Mustafa, werd een virale sensatie en maakte van Old Spice een hip en modern merk. Het gebruikte humor en snelle beeldwisselingen om de aandacht te trekken en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek.

Bekijk de reclame hier.

 

Welke van deze reclames heeft jouw voorkeur? Laat je reactie achter in de comments!

 

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je brainstormen over een campagne voor jouw product of dienst?

Wij kunnen je helpen.

Neem contact met ons op!

Wij laten graag een kleurrijk vingerafdruk achter op onze opdrachten en op jouw logo! 

 

Wil je eens brainstormen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Krista Peeters Concepts & Design 

Stuur ons een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gerelateerde blogs

Kennen jullie deze nog? Iconische reclames deel 2

Hoe je een memorabele visuele beleving creëert

De evolutie van grafisch ontwerp


Reactie schrijven

Commentaren: 0