Met de personaborden willen we eenzaamheid een gezicht geven. Deze verschillende borden vertalen de verhalen van zeer diverse mensen. Zo hopen wij dat mensen eenzaamheid makkelijker kunnen signaleren en zien dat eenzaamheid niet alleen ouderenprobleem is. Deze borden zijn vanuit de Een tegen Eenzaamheid aanpak in Baarn als pilot ontwikkeld. Inmiddels zijn zij gebruikt door heel Nederland. En worden ze ingezet bij presentaties, tentoonstelling, bijeenkomsten, voorlichting, campagnes enz.

geef eenzaamheid een gezicht

Iedereen kan een gevoel van eenzaamheid ervaren van jong tot oud. Wie zijn de mensen die eenzaamheid ervaren? Wat zijn de verhalen en behoeften van deze mensen? 10 verschillende ‘persona’s’ die een groep inwoners verbeelden. Met eigen situaties, eigenschappen, behoeften en belemmeringen. Zo laten we zien dat de achtergronden en omstandigheden heel verschillend kunnen zijn. 

 

Bij de aanpak om eenzaamheid te verminderen kan een bruikbare persona een handig hulpmiddel zijn. Eenzaamheid krijgt letterlijk een gezicht met een verhaal. Dit wekt herkenning op: ‘oh dat is net mijn buurman’ Omdat er op de persona’s een beschrijving staat betreft behoeften, kunnen betrokkenen een eigen invulling geven om in deze behoefte te voorzien. Dit opent makkelijk een gesprek.

 

Deze persona’s zijn ontstaan en ontwikkeld door ervaringen en input van sociaal professionals en vanuit de gelden die vanuit VWS beschikbaar werden gesteld aan de pilotgemeenten. De persona’s waren een pilot concept in de Gemeente Baarn. En inmiddels bij meerdere gemeenten in gebruik. 


Factsheet downloaden?

 

Wilt u de voordelen weten van de persona borden of wil u weten wat de opties zijn? U kunt de factsheet downloaden en doorlezen.


Wil je ook personaborden?

 

Al onze concepten en producten staan in Het Conceptenhuis. Hier vind je alle informatie en kan je de producten of concepten ook heel makkelijk bestellen.